Perlele sunt menționate în China deja în 2206 î.Hr. ca făcând parte din tributul plătit regelui Yu. În perioada antică cele mai prețuite perle proveneau din Persia și India.

Perlele iau nastere in corpul unor moluste (scoici, melci, nautili). Aceste animale au un corp moale, acoperit de un pliu al pielii denumit manta, ce secreta cochilia protectoare. Atunci cand intre cochilie si manta patrunde un corp strain (un graunte de nisip sau un parazit), acesta irita mantaua care incepe sa secrete sidef. Molusca depune in jurul acelui corp mii si mii de straturi concentrice de sidef, acest proces durand intre 10 si 20 de ani. In timpul procesului de formare al perlelor, lumina patrunde in stratele foarte subtiri de sidef, producand fenomenul de irizatie al perlei.

Perlele pe care le regasim cel mai des in fabricarea bijuteriilor sunt cele “de cultură”, adică perlele produse prin introducerea unui nucleu generator în specii de moluşte, cultivate mai apoi şi recoltate in fermele de perle. Atât moluştele de apă dulce cât şi cele  de apă sărată sunt cultivate pentru perle, de la diferite specii de midii de apă dulce indigene din lacuri, râuri, iazuri,  pana la stridiile pentru perle de apă sărată din oceane.

Japonia este cea mai mare producatoare de perle de cultura. La sfarsitul secolului al XIX-lea a avut loc in Japonia o activitate serioasa de cercetare pentru producerea perlelor de cultura. Metodele au fost continuu perfectionate, iar in anii ’20 au aparut pe piata primele perle de cultura.

Perlele de cultura sunt tot perle veritabile, crescute organic tot in interiorul scoicii ca si perlele naturale. In cazul perlelor de cultura diferenta consta in faptul ca fermierul de perle stimuleaza in mod intentionat dezvoltarea unei perle, prin introducerea unui “nucleu” in interiorul scoicii. Astfel, formarea si descoperirea unei perle nu mai sunt chestiuni de hazard si sansa.

In prezent, chiar daca sunt mult mai accesibile, perlele raman un simbol al elegantei si al rafinamentului, indiferent de evolutia modei.

Ele reprezinta o bijuterie pretioasa si adorata de femei, datorita frumusetii naturale pe care o au.

In combinatie cu argintul, perlele formeaza cele mai rafinate bijuterii. Seturile din argint cu perle pot fi purtate cu succes la o rochie de seara, la o tinuta eleganta sau la rochia de mireasa. O bratara din argint cu perle va da o nota de cochetarie unei tinute clasice sau casual.

Va invitam sa admirati mai jos cateva modele din colectia La Femme Coquette de Bijuterii din Argint cu Perle si sa descoperiti pe site-ul nostru intreaga colectie.

bijuterii argint perle

Lasă un răspuns