Perlele naturale se impart in doua categorii: perle salbatice si perle de cultura.

Perlele salbatice se gasesc foarte greu, accidental. Ca sa va faceti o idee sansa de a gasi o astfel de perla este de 1 la 1000. Daca veti avea totusi norocul sa gasiti o astfel de perla veti fi un pic dezamagiti pentru ca majoritatea sunt foarte mici si cu dimensiuni neregulate. Cele mari si sferice sunt extrem de rare.

Din acest motiv omul a incercat sa obtina aceste bijuterii ale naturii mult mai usor. Astfel s-au nascut perlele de cultura. Acestea sunt tot perle naturale, produse de stridii, dar productia lor este indusa de catre producatori. Cresterea perlelor de cultura (perlicultura) se poate face in apa sarata sau in apa dulce. Majoritatea perlelor care se comercializeaza sunt perle de cultura de apa dulce, cele de apa sarata fiind mult mai scumpe.

Bijuteriile cu perle artificiale sau sintetice sunt cele mai accesibile ca pret. Perlele artificiale se deosebesc de cele naturale prin aspect si modul de fabricatie. Perlele sintetice sunt toate de aceeasi marime, lucioase si perfect sferice. Perlele naturale prezinta neregularitati, nu sunt perfecte si au un luciu diferit, deoarece lumina ese reflectata de numeroasele straturi de sidef care o formeaza. Perlele artificiale sunt confectionate din sticla sau plastic, sunt ori prea grele ori prea usoare si sunt acoperite de un strat foarte lucios si uniform. Perlele naturale sunt un pic aspre la atingere si prezinta imperfectiuni.

Putem deosebi perlele naturale de cele artificiale si prin culoare. Perlele naturale au nuante diferite chiar daca sunt albe, la cele artificiale nu exista insa nici o diferenta de nuanta.

La atingere perlele naturale se simt reci, iar pe cele sintetice le simtim calde.

Indiferent de modul de fabricatie perlele sunt bijuterii foarte apreciate de doamne si domnisoare.

Perlele sunt cunoscute in majoritatea culturilor ca fiind aducatoare de noroc si fericire, inca din cele mai vechi timpuri.

Pe www.lafemmecoquette.ro puteti alege dintr-o gama variata de modele de bijuterii cu perle naturale. Majoritatea perlelelor comercializate de noi sunt perle de cultura de apa dulce.

bijuterii-cu-perle-naturale

 

 

* sursa de informare: wikipedia.orgArticole recente

Iata ca a venit si momentul sa aflam ce culoare au ales specialistii pentru anul

read more

Moda verii 2017 este una complexa, cu multe elemente din moda anilor ’50,

read more

Lasa un comentariu