Cerceii sunt de cand lumea un accesoriu menit sa puna in valoare feminitatea, in diversele sale nuante. E drept ca, de multe ori, coafura si machiajul sunt cele care definesc un look, insa cerceii sunt cei care il definitiveaza, atragand discret atentia asupra personalitatii celei care ii poarta.

O bijuterie creata special pentru pavilionul urechii este mansonul pentru ureche sau ear cuff, care te ajuta sa ai un look inedit. Avantajul unei astfel de bijuterii este ca nu are nevoie de gauri pentru a putea fi prinsa, deoarece este conceputa astfel incat sa poata fi prinsa discret, dand impresia ca ia forma urechii.

Primul tip de manșon pentru ureche înregistrat vreodată în istorie, a fost în anul 2000 î.Hr. si a fost numit Kaffa. Exemple de Kaffa au fost găsite în morminte în timpul săpăturilor care au avut loc în Insulele Britanice. Spre deosebire de cercei si clip-on-uri care se ataseaza de lobul urechii, acestea sunt facute să imbrace marginea exterioară vizibilă a urechii.

La începuturi cerceii Kaffa au fost realizati doar din alamă, fara decoratiuni sau pietre. Aristocrații greci purtau adaptări ornate cu aur in anii 350 î.Hr. Acestia au fost purtati ca un simbol, pentru a reflecta un statut social superior și aveau un design mai elaborat, în comparație cu începuturile Kaffa. Imagini Kaffa au fost observate în vechea arta indiana datand din secolul al XII-lea. Aceste Kaffa au fost realizate folosinduse metale și pietre prețioase și au fost decorate cu numeroase lanțuri și perle care duceau de la lobul urechii la nas sau la păr.

În secolul al XVIII-lea Kaffa a apărut în Europa. Bijutierii au folosit ornamente florale și modele pentru a crea cercei Kaffa feminini. Acestia au fost impodobiti folosind metale premium și decorate cu pietre prețioase, în special diamante, safire si rubine. Astfel modernizate si ornate cu pietre pretioase cerceii Kaffa au fost accesibili doar clasei superioare și purtati pentru a prezenta averea și statutul social la fel ca în Grecia antică.

La inceputul secolului XX, cerceii Kaffa nu se mai ragaseau. Marcel Boucher a fost un bijutier francez care a emigrat la New York, la inceputul anilor 1920. El a venit in intampinarea dorintelor femeilor de elită din America, care doreau ceva nou, prin crearea primului Earrite. Earrite a fost o bijuterie pentru ureche sau cercel, care a fost purtat pe ureche la fel ca un Kaffa, dar prins și fixat la lobul urechii. Proiectele sale au fost foarte feminine și delicate și a devenit atât de popular în anii 1950 incat Boucher si-a brevetat creația. Acestia au fost purtati de cele mai de succes actrite din acea perioadă: Marilyn Monroe, Lita Baron și Miranda Carmen au fost fotografiate purtand Earrites.

vedete cu ear cuffs

Anii 1990 a fost următorul val de popularitate pentru ear cuffs, însă popularitatea lor nu mai era stralucitoare și în schimb erau purtati de muzicieni și fanii punk.

In anii 2000, marii creatori de bijuterii au redescoperit cerceii ear cuffs si le-a redat stralucirea de altadata. Acestea se vor a fi un amestec intre eleganta clasica a bijuteriilor sofisticate si modernitatea cosmopolita a acelorasi piese de infrumusetare.

Modelele propuse de bijutieri sunt foarte variate, insa daca vreti ca efectul sa fie cel pe care vi-l doriti, trebuie sa faceti cu grija alegerea. Un model foarte incarcat, cu alura baroca, care acopera tot lobul, impune o tinuta vestimentara fara prea multe zorzoane si exclude din start purtarea oricarei alte bijuterii, cel putin in partea superioara a corpului.

Mult mai potrivite si mai usor de asortat sunt mansoanele fine, care urmeaza discret linia urechii, dand impresia ca fac parte din fizionomia celei care le poarta.

Daca doriti sa adaugati colectiei dumneavoastra de bijuterii si un astfel de design de cercei va recomandam modelele delicate si dragute din noua colectie de bijuterii din argint La Femme Coquette.

cerceii ear cuff din argint

 

Lasă un răspuns