Bijuteriile cu forme geometrice sunt bijuterii cu modele aparte. Ne completeaza tinutele cotidiene prin simplitatea si eleganta lor. Pot fi purtate cu tinute casual, office, insa le poti asorta si la o tinuta fancy. Acest tip de bijuterii poate fi gasit in noua colectie La Femme Coquette – Bijuterii geometrice, unde puteti descoperi: inele din argint cu forme geometrice diverse: bobite, linii paralele, linii in zig-zag, coliere din argint cu doua sau trei siraguri decorate cu pandantive in forma de cerc, triunghi, bare drepte, iar cerceii cu modele geometrice sunt finuti, lucrati cu minutiozitate in forma de bare, cercuri netede, cercuri cu margini ondulate etc. In aceasta colectie gasiti figuri geometrice minimaliste combinate divers si cu mult gust, precum si modele mai complexe in combinatii asimetrice.

Colier model geometric

Acest colier din argint 925 cu model geometric superb, perfect pentru tinutele de zi cu zi poate fi asortat usor cu o camasa alba si o pereche de blugi albastri, insa poate completa si un outfit alcatuit doar dintr-o rochita simpla. Colierul este alcatuit din 3 triunghiuri, 3 fiind „o cifra magica”.

Supranumita si „cifra perfecta”, 3-ul a fost important pentru mai multe civilizatii de-a lungul timpului. Vechii egipteni asociau cifra 3 cu cosmosul, care era format din trei elemente: cer, pamant si duat (o zona intermediara). Chinezii o considerau cifra perfecta, iar savanţii o asociau cu triunghiul sau cu simbolul compasului. Cartea ritualica Li-ji asocia omul cu cifra 3, sustinand ca omul este format din trup, spirit si suflet.

 

colier geometric cu cerculete

Acest colier finut din argint 925 cu cercuri inegale din argint este accesoriul perfect pentru o tinuta casual-eleganta sau office.

Cercul este unul dintre cele mai interesante simboluri. El reprezinta, deopotriva, finitul si infinitul, unitatea si multiplicitatea, perfectiunea (este un punct extins), dar si si spatiul limitat, omogen. La celti, cercul si sfera au valente magice, fiind amplasate la intrarea in cetate, pentru ca dusmanii care ar fi vrut sa intre sa nu o poate face fara lupta corp la corp. Era, asadar, un fel de limita magica.  La indienii din America de Nord, timpul diurn si cel nocturn sunt cercuri care stau deasupra lumii. Razboinicii din Orientul Mijlociu, inainte de a intra in lupta, trasau in jurul lor un cerc, pentru a fi protejati sau, adeseori, purtau nenumarate bratari pe brate, primite de la cei care doreau ca ei, soldatii, sa se intoarca acasa, cu bine.

Lasă un răspuns