Culoarea reprezentativa pentru anul 2017, aleasa de Institutul Pantone este verdele crud, verdele proaspat. Aceasta culoare reprezinta, de asemenea, speranta, primavara, aerul proaspat, precum si un nou inceput.

„Culoarea aceasta aduce o notă răcoritoare şi impune nevoia de a explora, de a experimenta şi de a reinventa. Acest verde ne oferă speranţa că vom învăţa împreună pe fondul unui peisaj politic complex la nivel global”, spun reprezentanţii Pantone, despre culoarea anului 2017. Pantone determina culoarea anului prin studierea produselor existente, precum si a celor care urmeaza sa fie lansate. Predictiile oferite de institut influenteaza designerii si retailerii mondiali.

Verdele crud a fost ales dintr-o lista de 10 culori inspirate de mediul inconjurator, care transmite o atmosfera  tipica de primavara. Cele zece culori sunt: Niagara (albastru denim), Pale Dogwood (roz pudrat), Primose Yellow (galben), Greenery (verde poaspat), Lapis Blue (albastru regal), Pink Yarrow (roz diafan), Flam (orange aprins), Kale (verde kaki), Island Paradise (bleu pastel) şi Hazelnut (maro aluna). Acestea, alături de verdele primăverii vor da tonul în modă anul acesta.

Pietrele pretioase si culoarea verde

In lumea bijuteriilor piatra naturala cea mai apropiata de nuanta Greenery este peridotul. Putem alege, de asemenea, si pietrele din cubic zirconia, care imita la perfectie culoarea naturala a peridotului. Din colectia de bijuterii din argint La Femme Coquette va recomandam cerceii din argint in forma de inima decorati cu pietre verzi din peridot, sau setul din argint, format din cercei, pandantiv si inel, toate lucrate in argint 925 si incrustate cu pietre verde-crud din cubic zirconia.

bijuterii cu peridot-greenery

Cum asortam bijuterii cu pietre verzi?

Culoarea verde, aleasa de Pantone, este o culoare neutra in natura. Asta inseamna ca ea se poate combina cu succes cu nuante de bej, de maro, albastru deschis, roz diafan, cu diferite culori luminoase, pastelate si chiar cu nuante metalice. Verdele fresh este o culoare versatila si usor de alaturat multor tonuri puternice cum ar fi: negru onix, galben intens, alb stralucitor, gri-ceata, portocaliu, siclam, albastru.

Bijuteriile din argint cu pietre verzi sunt potrivite atat petru tinutele de zi, tinutele office, cat si pentru ocaziile speciale. Ceea ce face diferenta este designul si combinatia de pietre: cerceii lungi, cerceii candelabru, colierele voluminoase si stralucitoare, combinatia cu zirconiile transparente, toate aceste detalii le recomanda pentru ocaziile speciale sau serile elegante.

set din argint si cubic zirconia greenery

Greenery -simbol in istorie

Greenery este si culoarea care s-a folosit in miscarea sufragetelor la inceputul secolului al XX-lea si in timpul protestelor aflate intre anii `60 și `70. Mișcarea sufragetelor a reprezentat o mișcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obținerea drepturilor politice pentru femei, în principal dreptul de vot. Una dintre persoanele marcante fiind Emmeline Pankhurst.

Lasă un răspuns