Agatul este o piatra care ofera relaxare, liniște, curatare interioara, echilibru, meditatie, vitalitate, pragmatism, amelioreaza durerile. Stimuleaza capacitatea de analiza, intareste vederea, ajuta in combaterea stresului si stabilizeaza aura. Diferitele tipuri de agat au o strălucire prin care poate fi definit ca “matasos”și, în general, sunt usor de recunoscut dupa dungile caracteristice.

Agatele pot fi găsite în mai multe culori, cum ar fi: maro, albastru, alb, roz, gri, violet, galben, verde, roșu și portocaliu. Este un tip de piatră speciala, deoarece se gaseste in diferite nuante de culori, si este produsa în cavitățile rocilor vulcanice. Se gasesc mai ales in Mexic, Brazilia, Australia, Statele Unite ale Americii și Maroc.

Piatra aparține grupului de minerale silicat și este o varietate de cuart, pe care o gasim sub numele de calcedonie. Este o piatra care echilibrează energiile subtile, te protejează, iti confera curaj și are capacitatea de a stimula creativitatea elevilor și a artiștilor. Deci, dacă vă aflați în situații în care este esențial să luptati cu perseverență, calm și determinare pentru a atinge un obiectiv, agatul este piatra care va poate ajuta.

Agatul- istoric

Din cele mai vechi timpuri, agatul a fost folosit pentru realizarea de bijuterii si amulete. Agatele sunt cele mai vechi pietre semipretioase recunoscute.

In Grecia Antica se realizau bijuterii cu pietre din agat si ornamente, unele dintre ele pot fi vazute si azi in muzee din Atena si Paris. Mai tarziu si romanii, au invatat prelucrarea agatelor, iar mai apoi au dus metodele de slefuire ale agatelor in Imperiul Bizantin, unde a fost folosit pentru prima data focul pentru accentuarea culorii.

Tipurile si proprietatile agatelor

Fiecare culoare a pietrei de agat are proprietatile ei:

Agatul alb sau agatul pacii este un protector puternic si este util pentru dezvoltarea spirituala.

Agatul violet este utilizat in timpul sarcinii pentru a proteja fatul si, de asemenea, se spune ca poate creste sensibilitatea si compasiunea pentru cei din jur.

Agatul de culoare galbena imbunatateste starea de sanatate din zona abdomenului si stomacului, inclusiv a pancreasului si ficatului, iar atunci cand are nuante de maro stimuleaza procesul digestiv.

Agatul albastru este o piatra potrivita pentru imbunatatirea comunicarii. Aceasta este asociata cu speranța, optimismul, gandurile pozitive, bucuria și sinceritatea. Neutralizeaza furia si traumele emotionale.

Agatul roz este util in problemele emoționale, favorizand iertarea și potentand sentimentul de iubire. Aceasta trebuie să fie asezata aproape de inima.

Agatul de culoarea rosie sau “agatul de foc” oferă sprijin, putere și curaj în momentele dificile. De asemenea, ofera protectie si calmeaza temerile. Aceasta a fost folosita de catre samani pentru a creste clarviziunea și pentru a evoca imagini și amintiri din alte vieti.

Agatul verde este numit si “piatra gradinii” deoarece ajuta la o inflorire mai abundenta a florilor dacă sunt introduse în gradini. Datorită conexiunii sale cu natura, agatul verde creeaza un sentiment de libertate și spațiu acolo unde este asezat. Aceasta piatra creeaza o stare de armonie intre oameni și atrage abundenta, succesul si prosperitatea. Crește respectul de sine si evidentiaza aspectele pozitive ale caracterului.

bijuterii argint si agate

Orice agat am alege, el ne poate ajuta int-un fel sau altul. Previne insomnia, aduce vise frumoase, ofera o influenta calmanta, imbunatateste concentrarea.

In combinatie cu argintul agatele creeaza bijuterii deosebite, cu o anumita aura si personalitate.

Datorita culorilor diverse ele se pot prelucra si folosi in diferite tipuri de bijuterii: pandantive, inele, cercei, etc.

In magazinul La Femme Coquette puteti alege unele dintre cele mai frumoase bijuterii din argint si agat, finisate cu grija si maiestrie de bijutieri cu experienta.

 

Lasă un răspuns