Coralii au fost numiti „grădina mării”. Este o piatra semipretioasa care provine din recifurile de corali. Multi dintre noi nu ajungem sa-I vedem in mediul lor natural, insa avem ocazia sa purtam bijuterii cu coral. Piatra de coral este foarte frumoasa si benefica.
Coralul Rosu (Corallium Rubrum) numit adesea si Coral Pretios (pentru a-l deosebi de alte specii de coral – alb, albastru, violet, auriu, etc) reprezinta scheletul coloniilor unor mici nevertebrate marine care poarta acelasi nume. Desi este incadrat de astrologia indiana la capitolul pietre pretioase, coralul rosu este de fapt un material organic facut in principal din carbonat de calciu (CaCo3).

bijuterii cu coral

Coralul rosu de-a lungul vremii

Denumirea sa provine din grecescul “korallion” care inseamna “coral rosu” si se extrage in principal din bazinul mediteraneean si din Pacificul de Vest (Japonia,Taiwan).
In scripturile budiste coralul rosu era considerat una dintre cele sapte comori. In antichitate, aceasta piatra era apreciata ca o piatra purtatoare de energii atat de puternice, asemeni unui talisman, astfel incat nu mai avea nevoie de inscriptiile si simbolurile caracteristice talismanelor. Ca sa va dati seama cat de puternica era, aceasta piatra de coral era folosita in vrajile contra focului si a naufragiului.

Romanii, socoteau coralul un talisman al copiilor, care ii pazea de lucrurile rele, dar credeau si in diagnosticarea unui bolnav prin schimbarea culorii pietrei. Ba mai mult, se credea ca putea sa-l pazeasca, pe cel care-l purta, de muscaturile de sarpe.

Egiptenii, ca si triburile celtice il respectau in mod deosebit.
Privind in urma avem confirmarea că piatra de coral a fost intrebuintata si ca obiect de artă decorativă. Anticii credeau că Marte a fost compus din coral rosu.

Beneficiile pietrei de coral

Toate pietrele semipretioase au o concordanta cu astrele. Piatra de coral are un efect benefic pentru cei nascuti in zodiile berbec, taur, balanta si pesti. Ca si planeta guvernatoare, Marte este cea care domina coralul.

Piatra de coral sau obiectele lucrate din aceasta se pot oferi la aniversarea de 35 de ani, fie ca este vorba despre nastere, fie despre casnicie. Aceasta piatra este atat de indragita, incat este piatra nationala a Marocului.

Coralul de orice culoare are un rol protector puternic asupra persoanelor cu care poate sa creeze o legatura, dar in mod particular asupra copiilor si batranilor. Coralul poate proteja chiar si plantele. Atarnat in copaci, acesta apara recolta si ajuta pomii fructiferi sa dea un rod bogat.

Piatra de coral este un bun ajutor pentru meditație si simbolizează viața și energia. Coralul de culoare roșu închis este folosit pentru încălzirea și stimularea fluxului sanguin. Beneficiile coralului rosu sunt de natura pozitiva, pentru ca ajuta creativitatea, intareste sentimentul de iubire, optimismul, intelepciunea si entuziasmul. Toate acestea sunt stari care ne fac fericiti si pe care trebuie sa le traim cat mai des.

Bijuterii din argint si coral

Bijuteriile din argint decorate cu coral sunt elegante si usor de asortat la orice tip de tinuta. Se potrivesc in special la o tinuta de zi, office, sau una lejera, de vacanta. In combinatie cu tinute de culoare alba sau in culori deschise va crea un contrast tonic, cu aer chic si rafinat.

cercei cu coral rosu

In colectia LaFemmeCoquette puteti alege dintr-o gama variata de bijuterii cu coral cum ar fi: cercei, pandantive, inele si bratari. Pandantivele si cerceii din colectia noastra cuprind lucraturi fine, meticuloase din arignt 925. Stralucirea alba a argintului se combina perfect cu frumusetea pietrei de coral.

bratara si cercei cu coral

Lasă un răspuns