Cubic zirconia este, de mai bine de 4 decenii, principalul concurent al diamantului pe piata bijuteriilor, diferenta la nivel vizual dintre cele doua pietre fiind insesizabila pentru un ochi neexperimentat. Realizate prin topirea la temperaturi inalte a zirconiului sub forma de praf si a dioxidului de zirconiu, ele au fost produse pentru prima data in anul 1977, intr-un laborator. Mai exact, specialistii rusi le-au utilizat ca alternativa la diamantele necesare aparatelor cu laser folosite in programul spatial. Claritatea si stralucirea pietrei sunt impresionante, iar duritatea ei este destul de mare pentru a-i asigura calitatea si rezistenta optime.

Cubic zirconia este facut sa fie perfect. Poate fi perfect structurata, fara impuritati, total transparenta si poate poseda un efect luminos. Ca si in cazul altor pietre pretioase, dimensiunea, taietura si forma influenteaza modul in care lumina este refractata si afecteaza la randul ei stralucirea pietrei.

cubic zirconia
La fel ca diamantele si alte pietre pretioase, cubic zirconia are o scara de clasificare proprie si de masurare a calitatii. Zirconia este slefuita cu maiestrie, pentru a obtine efectul luminos dorit, modul in care lumina este refractata depinde, desigur, de forma, marimea si taietura pietrei. Cubic Zirconia tinde sa contina mai multe flash-uri de culoare decat diamantul tipic. Indicele de refractie al acesteia este mare, intre 2.15 si 2.18, in timp ce diamantul are un indice de 2.42. Transparenta si claritatea pietrei zirconia este aproape identica cu cea a diamantului. Dispersia sa, cotata intre 0.058 si 0.066, este mai mare decat cea a diamantului (0.044).

Cubic zirconia fiind o piatra semipretioasa sintetica este mult mai accesibila, prezenta astazi intr-o gama foarte larga de modele de bijuterii, intr-o varietate de culori si forme, si chiar in design-ul unor bijuterii exclusiviste, alaturi de alte metale pretioase deosebite.
Cubic zirconia este de cele mai multe ori montata in aur, argint si platina si este disponibila intr-o gama larga de culori (albastru, verde, galben, portocaliu, roz, rosu, auriu, maro sau negru). Cea mai populara forma a pietrei este cea alba sau incolora.

cubic zirconia colorate

Infrumuseteaza cu gratie orice tip de bijuterie, de la cercei, bratari si pandantive, pana la verighete si inele de logodna, cele din urma fiind si cele mai vandute piese de bijuterie in care zirconia isi face simtit farmecul.

In colectiile Lafemmecoquette puteti gasi sute de bijuterii din argint decorate cu cubic zirconia intr-o gama variata de culori si modele: cercei cu surub, la baza urechii, cercei lungi tip candelabru, inele din argint, pandantive de diferite forme si bratari fixe sau tip lantisor.

Diversitatea modelelor iti permit sa faci cu usurinta diverse combinatii intre bijuterii: pandantive si cercei cu zirconia in aceeasi culoare, sau inele asortate cu bratari. Pentru o combinatie mai omogena puteti achizitiona direct seturile din argint decorate cu zirconii stralucitoare, potrivite atat tinutelor casual cat si celor elegante.

cubic zirconia set

Lasă un răspuns