Simbolul  este un semn, un obiect sau o imagine care reprezintă în mod convențional sau prin analogie, o ființa, o idee, un sentiment. Cunoașterea simbolisticii este vitală pentru artiști, fără simbol creația este inexpresivă și inutilă. Dialogul simbolului cu lumea reprezentativă interioară umană poate fi conștient dar și inconștient. Sistemul valoric cultural este cel care ghidează actul creativ, dar și alegerea unui obiect de artă sau a unei bijuterii.

Simbolul s-a transformat în timp și a avut o evoluție similară cu cea a caracterului uman, căci se naște în adancurile psihicului. Ființele sunt într-o permanentă transformare, viața înseamnă transformare, totul este într-o dinamică care permite unicitatea. Simbolistica formei și culorii este baza actului creativ vizual.

Forma este cea care sugereaza conținutul intrinsec simbolic. Linia dreaptă orizontală este simbolul vieții terestre, linia dreaptă verticală simbolizează viața și legătura cu divinul, linia dublă dreaptă simbolizează eternitatea, linia în asociere cu dreptunghiuri este reprezentarea rațiunii și cunoașterii, linia ușor ondulată orizontală este simbol pentru apă și purificare, spirala este reprezentativă pentru timp, spirala dublă este reprezentarea legăturii dintre viață și moarte.

In lumea bijuteriilor spirala apare ca element decorativ in crearea cerceilor, a pandantivelor si a bratarilor. Forma spiralata confera mai multa fluiditate si stralucire accesoriilor, mai ales a celor bijuterii create din argint cu puritate 925, cum sunt si cele din colectia Lafemmecoquettte.

cercei spirale din argint

Formele geometrice au simboluri cunoscute și utilizate atât în epoca modernă cât și în cele mai vechi timpuri, în toate formele de manifestare artistică vizuală. Triunghiul simbolizează stabilitatea, pătratul teluricul și cercul perfecțiunea, tetraedrul reprezintă focul, cubul – pământul, octaedrul – aerul, icosaedrul – apa, dodecaedrul-spiritul.

Un simbol reactualizat de miscarea hippy si de alte grupari care protestau fata de armele atomice a ajuns sa reprezinte in zilele noastre speranta utopica a unei noi ere a pacii globale si a uniunii oamenilor de pe Terra. Este, de asemenea, un simbol frecvent utilizat si de multi fani heavy/metal rock dar preluat si de designerii de bijuterii. In colectia Lafemmecoquette puteti gasi cercei din argint cu acest simbol, foarte decorativ si ornati cu cristale albe, stralucitoare.

cercei simbolul pacii

 

Infinitul (din latina infinitas — nemarginit) se refera la mai multe concepte distincte, de obicei legate de ideea de „fara sfarsit” sau „mai mare decat cel mai mare lucru la care te poti gandi”. In filozofie, infinitul se refera la spatiu si timp, precum in prima antinomie a lui Kant. Atat in teologie cat si in filozofie, infinitul apare in concepte precum absolut“, “Dumnezeu” si “Paradoxurile lui Zenon“.

Simbolul infinitului a fost descoperit în anul 1655 de către matematicianul John Wallis.

In numerologie, cifra 8 este una dintre cele mai de succes cifre. Aceasta cifra este asociata cu simbolul infinitului. Acest simbol arata adevarata putere a acestui numar – infinitul si abilitatea de a merge mai departe, la nesfarsit. Cele doua cercuri ale cifrei 8 amintesc de legatura dintre cer si pamant.

Acest simbol, valorificat si de bijutierii nostri, a creat accesorii rafinate si fermecatoare: cercei, pandantive si bratari delicate si usor de asortat la orice tip de tinuta.

bijuterii cu simbolul infinit

Un alt simbol important si foarte des intalnit in designul bijuteriilor sunt notele muzicale. Pentru doamnele si domnisoarele iubitoare de muzica, este un semn de apreciere in plus, pentru muzica, atunci cand poarta bijuteriile cu diferite simboluri muzicale. In colectia noastra puteti gasi diverse modele de cercei si pandantive din argint cu aceste simboluri dragalase.

bijuterii note muzicale

Fiecare dintre noi avem tendinta de a imprima propria personalitate şi propriul stil obiectelor pe care le purtam. Individului modern ii este dificil sa se adapteze unor norme rigide de comportament: fiecare dintre noi se vrea sau se crede inzestrat cu acel element care ii confera unicitate si pe care intelege sa il exprime prin maniera in care se raporteaza la cei care il inconjoara.

Bijuteriile si accesoriile, in general, ne ajuta sa scoatem in evidenta personalitatea si stilul caracteristic, lucrurile care ne plac si care ne fac sa ne simtim bine zi de zi. Nu ezitati sa purtati bijuterii cu simboluri, pentru ca fiecare femeie este unica in felul ei si bijutierii nostri stiu cel mai bine cum sa sublinieze acest lucru.

Lasă un răspuns