Cuartul Roz este un simbol al iubirii si al frumusetii. Acesta piatra este considerata a avea efect calmant si linistitor asupra persoanei care il poarta. Cuartul roz calmeaza emotiile si usureaza traumele emotionale. Aceasta piatra stimuleaza, de asemenea, imaginatia si intelectul, deschizand inima pentru pace interioara, iubire si stima de sine. Incurajeaza iertarea, iubirea si prietenia.

Cuartul roz este foarte rar gasit ca un singur cristal macroscopic, iar culoarea roz este rara. Culoarea cristalului cuart roz se datoreaza prezenţei ionilor de fosfor care capătă o nuanţă diafană de roz. Cea mai comuna culoare de cuart roz este semi-transparent sau opac, in timp ce exemplarele clare, transparente sunt extreme de rare. Cele mai mari blocuri de cuarţ roz şi de cea mai bună calitate sunt cele din Madagascar. Cunoscut ca “piatra iubirii neconditionate”, cuartul roz este simbolul iubirii si frumusetii.

Margele din cuart roz au fost gasite in zona Mesopotamiei (actualul Irak) ce dateaza inca din 7000 I.Hr., si se considera ca asiaticii si romanii ar fi primii care au folosit aceasta piatra. Romanii foloseau cuartul roz pentru a face sigilii, semn ca detineau anumite averi. Ei il considerau si o piatra cu puteri mari de vindecare. Egiptenii credeau ca acest cuart previne imbatranirea.

Cuartul roz este folosit in ajutorul celor care sufera din dragoste, fiind primul care ne sare in ajutor in problemele emotionale. Ne ajuta sa depasim traume din trecut trezind in noi sentimentul iubirii neconditionate. Ca un simbol al iubirii, cuarțul roz poate ajuta cu siguranță să restaurați armonia și încrederea în relațiile curente.

Este o piatră cu vibrație pozitivă, relativ ieftina și ușor accesibila pentru a fi folosita in uz personal sau ca obiect de décor. In formă de bijuterii, cuarțul roz poate fi un semn de dragoste și devotement, un cadou perfect pentru cineva de care iti pasa. Piatra se descărcă în apă şi se reîncarcă ţinându-se la soare o perioadă scurtă de timp. Se recomandă curăţarea cu apă şi săpun sau cu ultrasunete. Trebuie curăţat şi reîncărcat des. Nu utilizaţi curăţarea cu aburi si nu expuneţi cuarţul roz la acţiunea directă a căldurii sau razelor solare (excepţie făcând perioadele scurte de încărcare).

In colectia de bijuterii La Femme Coquette puteti gasi seturi elegante din argint, decorate cu piatra din cuart roz.

bijuterii cu cuart roz

 

 

Lasă un răspuns