Natura a fost dintotdeauna o sursa de inspiratie pentru pictori, muzicieni, artisti si nu in cele din urma pentru bijutieri.

Bijuteriile cu design inspirat de lumea animalelor, pe langa faptul ca sunt foarte dragute si divers lucrate, au si semnificatii aparte, in functie de animalul pe care il reprezinta.

Broasca testoasa, in cultura chineza, este unul din cele patru animale mistice si protectoare, alaturi de Dragon, Tigru si Phoenix. Ea reprezinta un simbol de longevitate, viata lunga si sanatoasa.

Aparent fragile, broastele testoase sunt animale puternice, care au supravietuit de-a lungul mileniilor adaptandu-se foarte bine la viata pe uscat dar si in apa.

Echipata cu o carapace colosal de puternica, testoasa este caracterizata prin stabilitate si transmite un sentiment de mare siguranta

In cultura Feng Shui testoasa este un talisman de noroc, de sanatate, de longevitate, de protectie impotriva energiilor negative si a pericolelor de orice fel, de prosperitate si intelepciune. O broasca testoasa asigura protectie casei in care se afla sau persoanei care o poarta. Amuleta cu broasca testoasa este folosita ca si remediu pentru sanatate si longevitate. Se spune ca produce efecte minunate pentru ca intensifica norocul in cariera, longevitatea si sanatatea, abundenta materiala, norocul in educatie si norocul intregii familii.

Cei care ofera o bijuterie cadou in forma de broasca testoasa cuiva, ii ureaza in acest fel “multa sanatate”, “viata lunga”, “sa fie ocrotit de rele”.

In colectia de bijuterii din argint La Femme Coquette puteti gasi bratari si cercei din argint cu testoase foarte frumos lucrate.

 

bijuterii cu testoase

 

Lasă un răspuns