Se spune că darul vederii spirituale le este dat oamenilor prin cel de-al treilea ochi – ochiul intuiţiei sau ochiul lui Shiva.

Literar, Shiva inseamna “prielnic, favorabil, norocos, promitator” si de asemenea “bunastare, prosperitate, bine”. El este al treilea zeu din triada zeilor din Hinduism.

Ochiul lui Shiva este o scoica formata de un melc apartinand familiei Turbinidae (melcul turban) . Pe una din partile ei este o spirala frumos desenata, forma acesteia fiind unica de la o cochilie la alta, iar pe verso se afla o plasa de culori care se aseamana cu un ochi. Atunci cand molusca detecteaza un pericol inchide aceasta usa de protectie, expunand partea pa care se afla ochiul. In speranta de a indeparta pradatorul, care va considera ca are de-a face cu o creatura mult mai mare. Aceasta usa se desprinde si cade pe fundul marii in mod natural, spre sfarsitul vietii. Acest invelis este considerat o adevarata piatra semipretioasa de natura organica. Doar un număr mic de ochii lui Shiva sunt în stare bună pentru a fi suficient  de bune  pentru a face bijuterii.

Forma exactă a spiralei este unica de la un melc la altul. Culoarea spiralei variază de la bej la verde inchis sau galben in functie de dieta molustei, in timp ce fundalul ramane alb.

Ochiul  lui Shiva cu cat  este mai mic, cu atât caracteristica de spirala este mai puternica.

Spirala de pe partea din spatele Ochiului lui Shiva este un simbol puternic. Ea simbolizează dezvoltarea și mișcarea și este importanta pentru protectia impotriva energiilor negative. Acesta reunește și consolidează energii pozitive.

Ochiul lui Shiva este o bijuterie  încântătoare, care poate fi  purtata atat de femei cat si de barbati.

La barbati o intalnim ca obiect decorativ in bratari sau coliere, iar la femei in tot felul de bijuterii: cercei, coliere, bratari, brose etc.

In colectia de bijuterii La Femme Coquette puteti gasi modele  deosebite de cercei, bratari si pandantive cu aceasta piatra incantatoare.

bijuterii cu ochiul lui shiva

Lasă un răspuns