Fluturii ne aduc aminte de copilarie.  Alergam dupa ei sa-i prindem si ne bucuram sa-i simtim in palma noastra. Apoi ii lasam sa-si i-a zborul si odata cu ei si visele noaste. Aripile lor gingase si viu colorate ne faceau sa fim veseli si plini de exuberanta.

Simbolul fluturelui il regasim de multe ori si în operele de artă: în pictură, sculptură şi în literatură.

Din cele mai vechi timpuri a fost o sursa de inspiratie si pentru designerii de bijuterii. Cu multa maiestrie si rabdare s-au creat accesorii pline de farmec si rafinament.

De asemenea, istoria ne arata ca fluturii au avut o semnificatie importanta in multe culturi:

  • In cultura americana se spune ca atunci cand aveti o dorinta secreta si prindeti un fluture, soptiti-i ceea ce doriti si apoi lasati-l din nou sa zboare
  • In Japonia antica fluturele se gasea ca emblema pe armura samurailor
  • In mitologia europeana, fluturii simbolizeaza sufletul omenesc
  • In cultura greaca, oamenii cred ca aparitia unui fluture din coconul sau reprezinta nasterea unui nou suflet uman.
  • Fluturele reprezintă un puternic simbol  Feng Shui  în tradiţia chineză, având ca cea mai puternică reprezentare, libertatea spiritului uman, lipsa îngrădirilor şi doborârea limitelor.

Prin maiestria bijutierilor fluturii dau viata diferitelor modele de cercei, inele sau bratari, care ne incanta privirea si ne fac, atunci cand le purtam sa ne simtim libere si delicate, exact cum sunt fluturii.

Va invitam sa descoperiti si sa alegeti bijuteriile care va plac cu simbolul fluturelui, accesand  siteul nostru www.lafemmecoquette.ro pentru a va convinge de frumusetea bijuteriilor cu fluturi.

bijuterii cu fluturi

Lasă un răspuns