Cand vine vorba de bijuterii hand-made, probabil, Africa este cea mai cunoscuta pentru podoabele viu colorate, cu frumoasele sale margele lucrate cu rabdare si minutiozitate.

Astfel una din sursele de inspiratie in designul bijuteriilor fantezie, a colierelor din lemn si sidef o reprezinta lumea magnifica si fascinanta a Africii.

Africa este locul de nastere al omenirii si al civilizației umane. Este, de asemenea, si locul în care oamenii  au făcut  și au  purtat pentru prima data bijuterii. Boabe de mazare perforate, cochilii de melci folosite ca margele, datand de mai bine de 75000 ani au fost descoperite intr-o pestera, numita Blombos, pe coasta Africii de Sud.

Bijuteriile au fost intotdeauna o forma de arta, printre multe triburi de pe continentul African. Fiecare piesa  reprezinta o parte din credintele religioase, culturale, spirituale sau artistice ale poporului.

Limbajul podoabelor cu care oamenii isi decorau trupurile este tot atât de vechi pe cat este insusi omul. Primele dungi facute pe obraz cu argilă, primele fragmente de oase agăţate în păr sau la gat păreau să spună “Priveşte-mă! Admiră-mă!”. Nicaieri mai bine decât în Africa podoabele de orice fel nu pot vorbi atât de clar despre viaţa de fiecare zi a oamenilor.

De-a lungul istoriei in crearea bijuteriilor, oamenii au avut tendinta de a folosi materiale organice si materiale care au fost disponibile in regiunea lor. Acest lucru a fost valabil mai ales in istoria lor timpurie. Mai tarziu, dezvoltarea schimburilor comerciale a favorizat  diversificarea materialelor folosite pentru crearea de bijuterii.

Cele mai frecvente materiale folosite de artizanii africani au fost: fildesul, piatra sculptata, osul, scoicile de mare, dintii si parul de animale, cojile de ou, lemnul, chihlimbarul si sticla.

In zilele noastre bijuteriile africane au devenit foarte populare datorita indraznelii cu care sunt lucrate, acestea fiind foarte ample si viu colorate si au inspirat foarte multi designeri. Astfel bijuteriile handmade, inspirate de cultura africana, sunt adesea unice si uimitoare.

Am observat ca in ultimii ani s-a conturat o moda a colierelor masive, lucrate manual si foarte colorate. Colierele din margele, cu pandantive supradimensionate reprezinta o tendinta care a cucerit femeile puternice, indraznete si cu personalitate.

In magazinul nostru www.lafemmecoquette.ro gasiti bijuterii hand-made, care sunt unice prin compozitia lor si pot exprima atat de bine starea de spirit a celei care le poarta.

Colierele handmade din colectia La Femme Coquette sunt facute din materiale diverse, de la bumbac, piele, sidef, abalon, coral pana la margele din os de peste sau lemn de cocos.

Bratarile din scoici, sau din bumbac ornate cu pietre turcoaz pot inveseli cu succes o tinuta de vara.

Viziteaza intreaga colectie si intra in lumea magnifica, exotica a bijuteriilor handmade de inspiratie africana.

coliere hanmade afro

 

Lasă un răspuns