Argintul este printre primele metale folosite de oameni , însă spre deosebire de aur, este foarte rar găsit în stare naturală. Din cele scrise in Biblie, argintul era cunoscut cu 2000 ani i.e.n, iar Homer ne asigura in Iliada ca Achile avea spada si sabia din argint. In vechiul Egipt , cand se extragea numai argintul nativ, valoarea sa era cat a aurului. Mai tarziu, prin secolul XV i.e.n. dupa ce se cunoaste si procedeul de extragere al argintului din combinatii (din sulfura de argint) pretul lui incepe sa scada  fata de cel al aurului.

Abilitatea de a realiza piese din argint merge inapoi in timp pana la imperiul bizantin, fenician si egiptean unde argintul era transformat in ustensile de uz casnic, bijuterii, arme, cutii, etc.

Cele mai multe resurse din acest metal pretios se gasesc in Canada, Mexico, Peru, Australia si Statele Unite, dintre acestea Mexico fiind cel mai mare producator de argint din lume.

Denumirea de argint vine din latinul “argentum”. Este un metal stralucitor, alb, ductil si maleabil care, multumita structurii sale, poate fi lustruit impecabil. Argintul are cel mai inalt grad de reflectivitate dintre toate metalele, fiind astfel un metal perfect pentru bijuterii. Are o conductivitate electrica si termica extrem de ridicata.

Datorita frumusetii, dar si a pretului mic argintul a devenit lider al metalelor pretioase in industria bijuteriilor. Acest lucru i-a ajutat pe bijutieri sa experimenteze modele noi, unicate si revolutionare, care, mai apoi, au fost reproduse si confectionate din platina si aur.

Argintul este foarte popular mai ales la tineri care incearca un aspect mai putin formal in accesorizarea lor si printre cei care gasesc aurul si platina prea batranesti si ostentative.

Secretele argintului:

  • Pentru a ameliora setea, atunci cand nu se poate bea nimic, puteti tine in gura un obiect de argint.
  • Organismul unui om cu masa de 70 kg contine aproximativ 0,07 mg de argint.
  • Cei care poarta bijuterii de argint sunt mai calmi.
  • Solutiile coloidale de argint se utilizeaza in medicina ca mijloace antiseptic, pentru tratarea bolnavilor ded tuberculoza.
  • Pana la descoperirea penicilinei, argintul era extreme de valoros, fiindca era singurul dezinfectant cunoscut.

Argintul ar putea fi regina metalelor pretioase, stralucitor si cu stil, placut ochiului si placut la contactul cu pielea. Argintul continua sa fie un cadou traditional care este aproape de inima unei femei. Mai mult decat decorativ de multe ori acesta ofera prin eleganta lui o emotie placuta si lasa o amintire placuta. Ofera de asemenea complexitate, o caracteristica apreciata de majoritatea femeilor.

Colectia de bijuterii din argint La Femme Coquette cuprinde modele deosebite de inele, cercei, pandantive si coliere: modele geometrice, florale, in forma de animale sau cu motive marine.

bijuterii argint simplu

 

 

Lasă un răspuns