Malachitul  este un mineral din acceasi clasa cu Azuritul si de cele mai multe ori este gasit in forma masiva cu Azurit, Calcit sau Goetit. Foarte rar pot aparea si sub forma de cristale unice sau grupuri de cristale dinstincte. Exista surse arheologice care atesta faptul ca acest mineral a fost exploatat in urma cu 3000-4000 ani in Israel si Egipt, fiind utilizat atat ca piatra pretioasa cat si ca element ornamental.

Culoarea malachitului poate fi verde crud, verde inchis, negru verzui cu benzi si rozete concentrice deschise la culoare si mate.

malachit

Este intalnit peste tot in lume, cele  mai importante locatii fiind: Zambia, Rusia, Orientul Mijlociu, Romania.

O utilizare importanta a malachitului este si ca piatra semipretioasa in diferite creații artistice.
In Moscova, în palatul Kremlin sunt coloane întregi (stâlpi de susținere) din malachit, care provine din Ural.

Aceste pietre semipretioase ascund o energie cu totul speciala, aducatoare de noroc si echilibru, calm si relaxare. Au darul de a aplana conflictele si de a favoriza armonia si buna intelegere. Simbolizand puritatea naturii, ele stimuleaza pofta de viata si sanatatea. Se considera ca sunt guvernate de Mercur si astfel aduc noroc, dar si succes in afaceri, bani si bunastare, afirmare intelectuala si impacare. Poate fi considerata o piatra a succesului in afaceri si care tine departe partenerii de afaceri cu rele intentii. Iar comunicarea si calatoriile se afla si ele printre principalii beneficiari. De asemenea, se poate oferi la aniversarea a 13 ani de la casatorie.

Efecte tamaduitoare. Piatra curativa extrem de versatila, utila indeosebi pentru crampe. Scade presiunea sangelui, trateaza astmul, artrita, crizele de epilepsie, fracturile, articulatiile umflate, tumorile, raul de masina, ameteala, nervul optic, pancreasul splina si paratiroida. Armonizeaza ADN-ul si structura celulara, fortifica sistemul imunitar.

Pe langa caracteristicile de mai sus malachitul este si o piatra semipretioasa foarte frumoasa si apreciata ca si bijuterie din cele mai vechi timpuri.

Formeaza bijuterii deosebit de elegante in combinatie cu argintul, a carui stralucire ii pune in valoare frumusetea naturala.

Bijuteriile din argint si malachit sunt apreciate mai ales de doamne pentru ca ofera distinctie si rafinament tinutei.

In magazinul nostru www.lafemmecoquette.ro puteti gasi diferite modele de cercei, pandantive, bratari si inele din argint decorate cu malachit.

Bijuteriile sunt lucrate minutios si finisate cu grija.

bijuterii din argint cu malachit

Viziteaza colectia de bijuterii din argint La Femme Coquette cu pietre semipretioase si vei descoperi si alte modele deosebite.

 

Lasă un răspuns