Bufnita a devenit o tema de inspiratie foarte uzitata in lumea modei si a accesoriilor. Astfel ca au aparut rochii, bluze, tricouri, posete si bijuterii cu motivul bufnitei, foarte atragatoare si deosebite ca design.

Dar bufnita nu  a inspirat creatorii de moda si de bijuterii doar prin frumusetea ei misterioasa, ci si prin ceea ce a simbolizat de-a lungul vremii pentru multe popoare.

In folclorul indian, de exemplu, bufnitele semnifica istetimea si generozitatea, avand totodata si importante puteri profetice. Acest lucru il intalnim si in miturile grecesti.

Astfel ca Zeita Athena, fermecata de ochii mari si adanci ai bufnitei, o alege drept companion in defavoarea corbului, pe care il credea inselator.

Traditiile vechi considera bufnita un animal cu o energie puternica, simbolizand reflexivitatea si clarviziunea, care domina fortele intunecate.

Bufnita a devenit un simbol al intelepciunii, ocultismului si clarviziunii, fiind dotata cu simturi evoluate si avand abilitatea de a se descurca pe timp de noapte.

Se mai spune ca ele te pot ajuta sa-ti imbunatatesti situatia financiara, asta probabil datorita faptului ca in Grecia Antica chipul bufnitei era batut reversul monedelor, veghind comertul de la acea vreme.

Totusi, in mentalitatea altor popoare ea inspira frica si groaza de intuneric, de necunoscut.

Bijutierii si designerii au reusit sa ne faca s-o indragim ca podoaba si accesoriu de moda, prin frumusetea creatiilor lor.

Colectia La Femme Coquette va prezinta si ea cateva modele de bijuterii cu acest simbol, lucrate in argint, sidef si pietre semipretioase.

bijuterii bufnite din argint

Lasă un răspuns