Marcasitele sunt acele pietricele mici, de forma piramidala cu stralucire metalica, care confera un aer vintage oricarei bijuterii. De aceea marcasitele se combina cel mai bine cu argintul in decorarea bijuteriilor.

Fara ele, multe bijuterii nu ar avea farmec, nu ar putea evidentia acea stare de spirit de o eleganta absoluta, venita dintr-o epoca de mare inspiratie culturala si artistica, si anume epoca Victoriana.

In acea perioada bijuteriile din argint cu marcasite erau purtate mai ales de femeile bogate, deoarece fiecare bijuterie prin modul in care era purtata si pozitionata avea o semnificatie aparte referitoare la pozitia lor sociala.

Marcasitele tin la distanta energia negativa, indeparteaza raul care poate provoca boli, mai ales boli infectioase. Se spune ca trateaza anxietatea si frustrarea, favorizeaza increderea in sine prin faptul ca este o piatra foarte pozitiva si ne incarca cu energie buna.

Zodiile care se asociaza cu aceasta piatra sunt: Taur, Gemeni, Fecioara si Balanta.

Colectiile de bijuterii din argint La Femme Coquette cuprind foarte multe modele de cercei, pandantive, bratari, brose si coliere, decorate cu marcasite.

Va invitam sa le descoperiti!

pandantive cu marcasite

Lasă un răspuns